.jpg)



ברוכים הבאים לאתר של צביקוש



Describe your image

המדריך האולטימטיבי שלכם

Tel +972-54-4634840
E-Mail: zshevach@gmail.com
אתר ביום - אתר ברגע
מדי כמה ימים מתפרסם בפייס בוק הנושא "אתר ביום - אתר ברגע כאן נמצאים כל האתרים שפורסמו
אתר ביום – תל מוטילה – אתר ברגע (פורסם בפייסבוק בתאריך 31/10/21)
תל מוטילה נמצא בפינה הדרום מזרחית של הישוב אלמגור, משקיף על הכנרת, ובתחילת שנות החמישים של המאה שעברה היה מוצב על קו הגבול עם סוריה. לידו, דרומית לו, היו עוד שני מוצבים, מוצב הדמות ומוצב השפך.
בתאריך 2/5 פלשו כחות סוריים, את שלושת המוצבים הללו למרות שהיו בשטח של ישראל לפי הסכמי שביתת הנשק. צה"ל נלחם למנוע מהסורים להשתלט על השטח הזה, הלחימה ארכה כארבע ימים ובה נהרגו 41 מלוחמי צה"ל ו – 72 לוחמים נפצעו, והמטרה הושגה הסורים נסוגו מהשטחים של מדינת ישראל. והגבול עם סוריה שהיה לאחרונה עמוס בפעולות חדירה סוריות נרגע למשך 4 שנים.
למרות שהמטרה הושגה הקרב הזה נחשב אחד מהכישלונות הגדולים של צה"ל בהיסטוריה.
הטענות היו נגד הפיקוד גנדי שהיה מפקד הגדוד של גולני לא נכח בשדה הקרב ופיקד על הכוחות מןוילה מלצ'ט, בכנרת. לא היה תיאום בין הכוחות בשטח לבין המפקדה בשעת הקרב עצמו בנושאים מרכזיים, כמו מודיעין קרבי, הכוונת הסיוע הארטילרי, תיאום בין הכוח הלוחם וכוחות העתודה. המפקדים שלחו את החיילים למערכה בלי לדעת את תנאי השטח ואת מצב האויב, והצלחת הכוח לסלק את הסורים מהשטח המפורז הייתה בזכות הפיקוד הזוטר. למרות זאת העניק הרמטכ"ל רא"ל יגאל ידין לרחבעם זאבי צל"ש.....
צביקוש ישראל תורס - קפה אלוויס -
צביקוש ישראל תורס - קפה אלוויס -
צביקוש ישראל תורס - המנזר הבנדיקטי באבו גוש
צביקוש ישראל תורס - המסגד הגדול באבו גוש
צביקוש ישראל תורס - כנסיית לוחות הברית



אתר ביום – קאסר אל יהוד – אתר ברגע
קאסר אל-יהוד - מילולית: "ארמון היהודים" - בחלקו הדרומי של נהר הירדן, 10 ק"מ מזרחית ליריחו ודרומית לגשר אלנבי. הוא המקום שבו, על פי המסורת היהודית חצו בני ישראל את נהר הירדן בכניסתם לארץ כנען. בבית עברה השוכנת מול קאסר אל-יהוד, על הגדה המזרחית של נהר הירדן, הטביל, על פי המסורת הנוצרית, יוחנן המטביל את ישו ואת מאמיניו, ואתר הטבילה נחשב כשלישי בקדושתו בעולם הנוצרי, לאחר כנסיית המולד בבית לחם וכנסיית הקבר הקדוש בירושלים. עוד מקובל לזהות באתר את המקום בו נפרד אליהו מאלישע ועלה במרכבות האש השמיימה.
קאסר אל-יהוד שוכן
לאורך השנים נבנו לאורך גדתו המערבית של הירדן מנזרים ובתי הארחה לשימושם של הצליינים שהגיעו לטבול במקום. ריבוי המנזרים במקום הקנה לו את הכינוי "ארץ המנזרים". הכנסייה הראשונה שהוקמה בקאסר אל-יהוד, כנסיית יוחנן המטביל, נבנתה בתקופה הביזנטית ככל הנראה בסוף המאה החמישית או בראשית המאה השישית.
במלחמת ששת הימים, כאשר השתלטה ישראל על אזור המנזרים, הם ננטשו מיושביהם. גדר מערכת נמתחה ממערב למתחם, ולאורכה הוטמנו מוקשים. האתר שהיה שוקק חיים התרוקן ממבקרים. כחלופה למקום, הוקם ב-1981 אתר הטבילה ירדנית מדרום לכנרת. קאסר אל-יהוד נפתח שוב לטבילת צליינים ב-2011.
בשנות השמונים של המאה ה-20 חודשו טקסי הטבילה באתר בעקבות בקשת הפטריארכיה היוונית, ועם הזמן חידשו עדות נוצריות אחרות את הנוהג. מדי שנה ב-18 בינואר חוגגת הכנסייה היוונית אורתודוקסית את חג ההתגלות במקום. מיסה יוונית-אורתודוקסית נוספת מתקיימת בקאסר אל-יהוד מספר ימים לפני הפסחא.



צביקוש ישראל תורס - פרסקאות במרתף כנסיית התחייה

אתר ביום – מאגר בית זית – מאגר ברגע
מאגר בית זית הוא אגם עונתי מלאכותי השוכן בתוואי נחל שורק סמוך למושב בית זית בהרי ירושלים. הסכר והמאגר נבנו בשנות החמישים לשם החדרת מי הגשמים הזורמים בנחל שורק אל אקוויפר ירקון תנינים, אך למעשה המאגר אינו ממלא תפקיד זה, והוא מהווה דוגמה כיצד מחקר הידרולוגי לקוי מביא להחלטות שגויות ולבזבוז כספי ציבור.
במשך כמה חורפים יצר הסכר אגם המים ירדו אל נחל פרת במדבר יהודה שממזרח לנחל שורק, באקוויפר ההר המזרחי ולא במערבי.
בבדיקה התברר כי ישנו חוסר התאמה בין קו פרשת המים הטופוגרפי ובין קו פרשת המים ההידרולוגי גאולוגי (ראו שרטוט). כלומר שיא הקימוט אינו תואם לשיא הטופוגרפי, ולכן קו פרשת המים ההידרולוגי עובר ממערב לקו פרשת המים הטופוגרפי.
עם היוודע הסיבה לכישלון הפרויקט, הוחלט בכל זאת שלא להרוס את הסכר, כדי שמאגר המים יהווה לכל הפחות אטרקציה תיירותית בימות החורף. אכן, לאחר שיטפון הופך המקום למוקד טיולים ופיקניקים, עקב היותו האגם (גם אם מלאכותי) היחיד במרחב הרי ירושלים כולו. עם זאת, בשנים האחרונות ישנו לחץ הולך וגובר להסיר את הסכר, המונע את זרימתו הטבעית של נחל שורק, ופוגע במערכת העדינה של הצמחייה ובעלי החיים החיים בו.




אתר ביום -גבעת תום ותומר – אתר ברגע
גבעת תום ותומר היא גן בוטני לצמחי ארץ ישראל ואתר הנצחה ל-73 נספי אסון המסוקים. הגבעה ממוקמת במישור החוף הדרומי בשטח המועצה האזורית יואב, צפונית-מערבית לקיבוץ נגבה. הגבעה מהווה חלק מהמוזיאון הפתוח בנ מן התצפית המזרחית ניתן לראות את רכסי ירושלים, חברון והרי יהודה, ומן המערבית את הערים אשדוד, אשקלון ואת הים התיכון. במתחם הגן נמצאים מספר אזורי התכנסות והסבה מוצלים בהם מתקיימים מדי פעם אירועי שירה בציבור וכינוסים תרבותיים. לאורך שבילי הגן מוצבים מספר סלעים בהם מונצחים שמות כל הנספים באסון על פי יחידותיהם הצבאיות וכן ציטוטים מהתנ"ך. כמו כן, ניתן למצוא באתר חומר עיון על אסון המסוקים,גבה.
בתקופת תש"ח נקרא המקום "גבעה 105" על שום גובהו ושימש כמשלט במהלך מלחמת העצמאות/
במהלך שנות ה-80, הגה חבר קיבוץ נגבה יואב קידר יוזמה להקים באתר השומם גן בוטני לצמחי ארץ ישראל, ואף התחיל בעבודות להקמתו. בשנת 1997, לאחר אסון המסוקים החליט קידר להקים במקום אתר הנצחה לבנו תומר קידר מנגבה וחברו הקרוב תום כיתאין מנוה שלום, שנהרגו באסון
באתר גן בוטני עשיר לצמחי ארץ ישראל, חלקם נמצאו בגבעה באופן טבעי כגון הרותם, הלוטם והשיטה, וחלקם נשתלו מאוחר יותר כגון האלה והתאנה. ליד הצמחייה מוצבים שלטי מידע בוטני. האתר מתוחזק באופן שוטף ומדי פעם נשתלים בו צמחים חדשים.
באתר גן בוטני עשיר לצמחי ארץ ישראל, חלקם נמצאו בגבעה באופן טבעי כגון הרותם, הלוטם והשיטה, וחלקם נשתלו מאוחר יותר כגון האלה והתאנה. ליד הצמחייה מוצבים שלטי מידע בוטני. האתר מתוחזק באופן שוטף ומדי פעם נשתלים בו צמחים חדשים.
התחנה הבולטת באתר הוא עמוד מתח עליון פעיל בגובה של כ-64 מטרים הצבוע ברקע כחול עם ציורים של 73 יונים לבנות כמספר הנספים. בבסיס העמוד מצוטט קטע משיר של נתן יונתן: "ארץ שנתנו לה אוהביה כל אשר יכלו לתת".




